התמכרות לריטלין – איך זה עובד ?
יותר ויותר אנשים לרבות ילדים נוטלים חומרי רטלין. מטרתו של הרטלין לסייע באשר להקשבה ריכוז וכל מה שיכול להפוך את הדברים לטובים יותר עבור אנשים המתקשים לחיות חיים נורמטיביים נוכח הפרעה זו. לצד כל השאר, נשאלת השאלה באשר למודעות והקשר בין נטילת הכדור המאזן ביחס להשפעות הרפואיות ותופעות הלוואי שהוא מביא. מה עושים? כיצד נוגעים בהבדל בין התמכרות לריטלין או שימוש נכון למטרות טובות?
הקשר בין התמכרות לבין השימוש ברטלין
מעבר לתופעות השליליות המועברות באמצעות רטלין, חשוב ביותר לדבר גם על האפשרות להיות “בפינה השקטה” עד לרגע בו מפסיק הכדור להשפיע והאדם המשתמש בכדור חוזר לסורו. אנרגיה מוגברת, ערנות מוגברת, לחץ דם ונשימה גבוהים ועוד. מכאן שמדברים למעשה על סם ממריץ כך גם מדברים על היפוכם של דברים, התמוטטות, השפעה שפגה, עייפות, ירידה בערנות ואפילו נפילה לדיכאון נוכח העובדה כי המעברים בין נטילת הכדור ואי נטילת הכדור משמשים להוכחה החיה ולהשפעות המסוכנות. בין כל מה שנאמר כאן ראוי לדבר ולחדד את מקורות ההתמכרות לרטלין ואת היכולת להוציא ממנו את הדברים האחרים. התמכרות עם קשיי גמילה בעוד החומר הינו נגזרת של השם “מתילפנידאט” שהוא למעשה שם של אחד הסמים היותר מסוכנים הקיימים.
טיפים להתנהלות נכונה ושימוש יעיל
אם אתם בדרך לשימוש או קיבלתם עצה לשימוש ברטלין, ראוי בראשונה לבצע אבחון מוקדם אשר יגלה את הקשיים הרגשיים המשפיעים על הלמידה וכל השאר. בנוסף, חשוב ביותר לאתר חומרים טבעיים המדמים את התופעה הכימית וכך למשל למזער את הנזקים העתידיים לרבות ההתמכרות לחומרי הרטלין. בסיכום הדברים חשוב ביותר לזכור כי לכל בעיה של קשב וריכוז יש את הטיפול שלה ומכאן שיש לברור היטב מה לוקחים ומה הכמויות. ראוי לשקול טיפול התנהגותי או פסיכולוגי וכך למתן את לקיחת התרופה. לצד כל הבעיות שמביא הרטלין, ראוי ביותר לשלב ולחשוף את הילד או את האדם לכמה שיותר פחות נזקים בעוד האבחון עצמו אמור להתרחש בגילאים הצעירים יותר וכך למעשה יהיה ניתן למתן את גודל הבעיה ולהמעיט בלקיחה או התמכרות של תרופת הרטלין.